Vallankumouksellisten aikeiden torjuminen

Leipää ja sirkushuveja on tarjolla runsaasti, kun tietoverkon paketit liikkuvat vihasti muurista toiseen. Erilaisia nauhureita ja peilejä on verkon solmukohdat väärällään, kun suvereeni terrorisoi ja pelottelee ihmisiä. “Pitäkää huoli numeroistanne, älkää puhuko tuntemattomille ja olkaa kiltisti”, se huutaa aivan kuin despootti isä, ja jatkaa uhkaamalla, “tai muuten teiltä loppuu leipä, rahat lähtee tililtä, työtä ei ole tarjolla ja FaceBook kaatuu”. Aiemmin vanha valtio saattoi uhata vain rajatulla repertuaarilla, mutta uuden modernin totaalisen dominanssin vallanpito ulottuu kaikkialle.

Miksi ihmiset eivät nouse ja pane hanttiin? Mikä pitää vallankumousliikkeen hiljaisena, ja miksi suvereeniksi nostetaan itsetuhoava spektaakkeli? Vapauden ihana tyyneys, radikaali musta tietoverkko tarjoaa modernin ajan leipää ja sirkushuveja, ja ennen kaikkea se pitää todellisen vallankumouksen poissa. On vapaat kommunikaatiokanavat, jopa pimeät ja mustat tilat ja hämärät huoneet, ei ole tarve kapinoida ja parempi antaa karhun olla rauhassa. Suvereeni on taas noussut valtaan ja pitää ihmiset ottessaan, koska on hyvä niin.

“Kukaan ei pakottanut ihmisiä Tripolissa ja Tunisiassa vallakumoukseen, vaan he tekivät sen omasta aloitteesta”, valisti USA:n presidentti Mr Barak Obama. Aiemmin riehaantunut nousuväki teloitti johtajansa Libyanssa, naapurimaassa entinen presidentti selvisi hengissä lähtemällä maanpakoon. Vallankumouksien aallot levisivät ympäriinsä, ja saipa Eurooppakin niistä osansa, eikä sutina ole vielä lähelläkään loppua kun hallitukset kaatuu ja päitä putoaa.

Imperiumi vahvistaa rooliaan, kun vallankumous kanavoituu sen laajenemispyrkimuksiin. Globaali jLA_CATTEDRALE_DI_TRIPOLI_1960ulkaiseminen, globaalit tietoverkot ja vapaus raivaa tietään tarjoamalla ilmaista herkkua, sosiaalista mediaa, pilvipalveluita, dokumenttien kirjoitusalustoja, aikuisviihdettä ja työnteon freelancer markkinoita. Ulottamalla antavan kouransa globaalisti, se saa valtaansa ihmisiä ja uutta elintilaa. Jo Caesar tiesi aikoinaan, että leipää pitää olla, ja sirkushuvit pitävät ihmisten tarpeet kanavoituna oikeaan kohteeseen. Nykyään puhutaan voiman projektoinnista, kohdistetaan voima haluttuun kohteeseen. Se on tarkkaa puuhaa!

Kukaan ei kuitenkaan nouse sellaista suvereenia vastaan jolta saa leipää ja joka antaa kiimaisen ihmisen nauttia sirkushuveistaan. Globaalin kirjallisuuden kustannustoiminta tarjoaa suverenille elinaikaa, koska tekeminen kohdistuu halutulla tavalla. Siinä vallankumouksen torjuva voima, joka pitää vallan kasvot piilossa ja kohdistaa raivon haluttuun kohteeseen.

Comments are closed.